miercuri, 19 octombrie 2011

Migdale, Ulei de migdale dulci.

Tot ma gandeam sa scriu sau sa nu scriu despre acest fruct, daca putem sa-i zicem asa :). Avand in vedere ca iubesc migdalele, iubesc uleiul de migdale dulci, vreau sa va impartasesc si voua, poate va intereseaza.

In primul rand, am copaci in gradina de migdale, nu stau in romania, si aici cresc nemaipomenit avand in vedere ca e foarte cald, si copacelul de migdal iubeste caldura si seceta.Da, aceste minunatii vin din copaceii mei!Hai sa incepem cu inceputul, sa va spun un pic despre acest copac, despre fructele lui si ce se poate face:

Migdalul( Prunus dulcis) venit din Asia centrala unde se cultiva de peste mii de ani, cele mai bune fiind plantatiile de migdali care au migdale dulci, acestia nu sunt toxici, fata de alte varietati de migdali amari, care sunt foarte toxici.

Dar sa lasam copaceii si sa vorbim despre uleiul de migdale dulci, este un ulei folosit atat pentru piele, cat si pentru afectiuni interne cum ar fi durerile de stomac si tot ce tine de aparatul digestiv, este usor laxant si anti-inflamator, dar si foarte bun pentru piele, unghii, par, hidrateaza, desumfla, foarte folosit pentru a combate vergeturile, ridurile, pentru parul rupt, ars, urcat, o minunatie!


Fructele migdalului au niste proprietati miraculoare, plin de proteine, avand la 100 de grame 570 de kcal,  ce il face un aliment care iti va da energie si te ajuta sa combati frigul.

Este plin de de vitamina B!

Dar hai sa vedem cum il putem folosi:

Uleiul de migdale dulci pentru par:

Eu fac asa:

     - aplic uleiul pe par, de la radacina pana la varfuri, il prind in coc si dorm cu el asa, sa nu va fie frica, parul nu va ramane unsuros, dimineata il spalati bine, eu cred ca il samponez de vreo 10 ori(da sunt o obsedata) ca sa se duca bine, dupa ce il uscati, firele rebele au disparul, parul tau a prins o stralucire aparte, pare mult mai sanatos si firele despicate au disparut!

Pentru corp, folosit ca o crema, aplicat dupa dus, pe pielea uscata sau umeda, cum vreti, lasa pielea atat de hidrateaza si chiar parca mai intinsa si frumoasa.
Cam asa arata uleiul! Pupici!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

©2009Goa | by TNB